Een van de redenen waarom je graag zou willen dat de WOZ-waarde van je woning gaat stijgen is dat de belasting waarschijnlijk omlaag gaat. In een hoop gevallen resulteert de stijging van de WOZ-waarde in een vermindering van de belasting. Een andere veel voorkomende reden is dat als je je huis gaat verkopen je huis meer waard is dan toen je het kocht. Dit komt omdat als de WOZ-waarde stijgt meestal ook de marktwaarde stijgt.

Hoe kun je de waarde van je woning laten stijgen?

Er zijn een hoop verschillende manieren hoe jij je waarde van je woning kan verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een serre, Dakopbouw, badkamerrenovatie, keukenrenovatie en gevelrenovatie. Deze 5 onderwerpen hebben wij hieronder voor u behandeld.

Waarde van een woning door een Serre

Als u extra ruimte wilt laten toevoegen aan uw woning, dan is een serre dus soms financieel de beste keuze. Het uitbouwen of uitbreiden van je woning door middel van een glazen serre, uitbouw / aanbouw met veel glas blijft onverminderd populair en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Als je bijvoorbeeld net een nieuwe badkamer van 20.000 euro hebt geplaatst, kan het zo zijn dat je hiervan maar 5.000 euro extra terugziet in de waarde van je woning. Een goede manier voor woning waarde verhogen is de woning uit te bouwen met een serre. Extra woonruimte levert namelijk meerwaarde op en kan kijkers over de streep trekken om een woning te kopen

Waarde van een woning door dakopbouw

Een dakopbouw maakt het mogelijk om je woning snel uit te breiden door je zolder te vergroten of door een extra verdieping te creëren. Maar biedt ook meer mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld een extra verdieping realiseren op uw woning of de nok laten verhogen. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt namelijk groter, nog meer dan bijvoorbeeld bij een houten dakkapel Dit is belangrijk voor een taxateur die de waarde van uw huis bepaalt als u het wilt verkopen. Door een dakopbouw te plaatsen kan je ongeveer 35% extra woonruimte creëren op je bestaande woning. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van onder andere het type model, de schuinte van het dak, de hoogte, de breedte en de extra opties.

Waarde van een woning door badkamerrenovatie

Een van de voordelen van een badkamerrenovatie boven een nieuwe badkamer is dat u precies weet wat u mist of wat u graag wilt behouden, door de ervaring met uw huidige badkamer. Onder een badkamerrenovatie verstaan we bijvoorbeeld een nieuwe douche, andere tegels, een fijne elektrische vloerverwarming of andere aanpassingen in de badkamer. Waar in de afgelopen jaren de moderne badkamer het meest gewild was voor een goedkope badkamerrenovatie of -installatie, is de laatste tijd een nieuw design steeds populairder. Een complete badkamerrenovatie, inclusief sanitair en tegels, kost meestal tussen euro 15.000,- en 20.000,-. Het laten uitvoeren van een badkamerrenovatie kan kosten met zich meebrengen tussen de €1000,- en €8000,-. Een ander voordeel hiervan is dat de waarde van uw woning relatief veel zal toenemen!

Waarde van een woning door keukenrenovatie

Een goede manier voor woning waarde verhogen is de woning uit te bouwen. Extra woonruimte levert meerwaarde op en kan kijkers over de streep trekken om jouw woning te kopen. Bij een keukenrenovatie, bijvoorbeeld, blijft het schrijnwerk zoveel mogelijk intact waardoor u alleen voor de afwerking betaalt. Zowel bij nieuwbouw als huis verbouwen en woningrenovatie is door goed prijzen vergelijken op bouwkosten besparen echt mogelijk. Een keukenrenovatie zelf doen is lastiger naarmate je meer gaat vervangen en verplaatsen in je keuken. Voor de bespaarde kosten bij de keuken door een keukenrenovatie kun je misschien nog wel de badkamer opknappen of renoveren. Doordat u ruimte toevoegt aan uw woning en daarnaast een kamer lichter maakt, verhoogt u de waarde van uw huis met het plaatsen van een keukenrenovatie.

Waarde van een woning door gevelrenovatie

Als u zelf goed zorgt voor uw woning, hoeft u minder uit te geven aan gevelreiniging. Het voegwerk kan soms gereinigd worden, maar bij een verslechterde kwaliteit is het vaak nodig om de gevelvoegen te vernieuwen Dit is een vorm van gevelrenovatie. Bij een eengezinswoning met een buitenmuur van baksteen is het van belang om gevelreiniging eens in de 10 tot 15 jaar te herhalen. Bij gevels met zeer zware vervuiling kiest men vaak voor softstralen (met water en zand) het straalmiddel wat veel bedrijven ook wel gebruiken is Olivine zand en is niet schadelijk voor het milieu. Door bijvoorbeeld elke tien jaar uw gevel te (laten) impregneren zorgt u ervoor dat er geen vocht doorslaat en in uw woning terecht komt. Kortom, gevelreiniging of gevelrenovatie kan hierdoor de uitstraling, levensduur en waarde van uw woning of bedrijfspand verhogen. Wat dan zal resulteren in een hogere waarde van uw woning.

Meer informatie over renovatiewerken op AJC Renovation